Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, Ediția a XII-a, 23-25 August 2024

Festivalul “Cavalerii Teutoni se ȋntorc ȋn Cetatea Feldioara”, Ediţia a XII-a

   În perioada 23–25 august 2024, sunteţi invitaţi la Feldioara pentru a lua parte la sărbătoarea localităţii celebrată într-un eveniment cu tradiţie – Festivalul “Cavalerii Teutoni se ȋntorc ȋn Cetatea Feldioara”, aflat la cea de-a XII-a ediţie.   Programul festivalului include un program complex desfăşurat în centrul localităţii în apropiere de Biserica Evanghelică şi în Cetatea Feldioara, cu nenumărate momente deosebite – Parada Cavalerilor care ne vor aduce mai aproape atmosfera perioadei medievale, prezenţa meșterilor și artizanilor ȋn curtea Bisericii Evanghelice – “Artă şi Tradiţie la Feldioara”, precum și trei seri de spectacol susţinut pe scenă de tinerele talente locale şi invitaţi deosebiţi care ne promit un program de excepţie.

               Valorificăm astfel, în cadrul acestui eveniment important pentru comunitatea din Feldioara, rezultatele bunei colaborări cu instituţii precum Liceul “Petru Rareş” Feldioara, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “T. Brediceanu” Braşov sau parteneriatul cu Matthias Roos pentru revitalizarea fanfarei locale prin grupul Fanfara de Juniori Feldioara. Parteneriatul cu Muzeul de Etnografie Braşov aduce un program de promovare a patrimoniului cultural intangibil din sud-estul Transilvaniei, reprezentat de tradiţii muzicale şi jocuri populare, parte a Proiectului „Trad’Europe”, din Acordul de subvențiune prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA) în temeiul competențelor delegate de Comisia Europeană și cofinanțat de Consiliul Judeţean Braşov, prin apel CREA-CULT-2022-COOP, tema -CREA-CULT-2022-COOP-1.

Evenimentul include şi un program desfăşurat în Cetatea Feldioara, monument istoric recent restaurat şi deschis spre vizitare de 6 ani. Sunteţi invitaţi să descoperiţi istoria şi tradiţiile locale vizitând expoziţiile temporare şi permanente, să vă bucuraţi de muzică veche, ateliere meșteșugăreşti, șezătoare, spectacole de teatru și animaţie medievală. Tot aici veţi putea întâlni şi reprezentanţi din cetăţile vecine – Codlea, Făgăraş şi Râşnov, în proiectul comun “Cronicile Culinare ale Transilvaniei” derulat în parteneriat cu Asociaţia Viaţa la Cetate, Primăria Municipiului Codlea şi Casa Terra, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov ca parte a Rutei Fortificaţiilor în Judeţul Braşov. Vi se propune astfel o călătorie în timp prin intermediul produselor culinare – expoziţii, degustări, povestiri, reţete vechi redescoperite, ateliere.

           Festivalul, înscris iniţial în proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara”, face parte din strategia şi programul de valorificare a tradiţiilor şi istoriei locale, program elaborat de Primăria Feldioara, cu scopul dezvoltării turistice şi promovării Cetăţii Feldioara, fiind susţinut de la bugetul local şi cu sprijinul partenerilor noştri. Valoarea evenimentului creşte de la o ediţie la alta, prin implicarea oamenilor care rezonează cu povestea noastră şi prin alăturarea unor parteneri de nădejde, toate spre încântarea localnicilor şi a turiştilor care aleg să ne viziteze la acest sfârşit de vară.

Parteneri: Consiliul Judeţean Braşov,  Muzeul de Etnografie Braşov, Liceul “Petru Rareș” Feldioara, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “T. Brediceanu” Braşov, Primăria Municipiului Codlea, Asociaţia Viaţa la Cetate şi Casa Terra

Sponsori: Delta din Carpaţi – Doripesco, JCB & TERRA România, HORNBACH, Premium Porc Group

Parteneri media: Grupul Iubim Brașovul, La pas prin Brașov, Newsbv.ro, NOVA, Radio România Brașov FM, INFO1 TV, Transilvania 365

Mai multe detalii pe Facebook: Primăria Feldioara, Centru de Informare Turistica Feldioara, Cetatea Feldioara – Marienburg

 

 

 

Vă așteptăm cu drag la Feldioara!

Cu respect şi consideraţie,

Sorin TAUS

Primar al Comunei Feldioara

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut