Anunţ ANOFM-Proiect INTESPO / NEET

Primăria Comunei Feldioara, partener în cadrul proiectului INTESPO (Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare) derulat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. În cadrul acestor acţiuni, toţi tinerii de pe raza comunei Feldioara ce se regăsesc în prezentarea acestui material public de informare, sunt rugaţi să se prezinte la Primăria Feldioara de luni până vineri, între orele 08:30-15:30 şi să solicite informaţii suplimentare de la persoana responsabilă cu acţiunea desfăşurată la nivel local – Anania Kinga (0268 265 403).

Obiectivul principal al derulării acestui program îl reprezintă acordarea de măsuri personalizate de sprijin (oferte de locuri de muncă, reintegrarea în sistemul educaţional, participarea la cursuri de formare profesională, scheme de ucenicie sau stagii pentru absolvenţii de învaţământ superior. Tânărul NEET este „persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională”.

Care sunt serviciile şi beneficiile pe care le pot accesa tinerii NEETs?

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă informare şi consiliere în vederea formării profesionale şi angajării.

Ce trebuie să facă tinerii? Să contacteze experţii agenţei locale pentru ocuparea forţei de muncă, din sectorul în care au domiciliul şi să solicite înregistrarea în baza de date. Apoi vor primi detalii cu privire la documentele pe care trebuie să le depună şi ce paşi au de urmat.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut