Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul certificat-covid.gov.ro începând de azi, 1 Iulie 2021

🔝🇷🇴🇪🇺 Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul certificat-covid.gov.ro începând de azi, 1 Iulie.
‼️ Important:
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
👀 Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
📞 Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
📄 De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.
👏 Alese mulțumiri colegilor de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, precum și tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestui portal.
Sursa: RO Vaccinare/Ministerul Afacerilor Interne, Romania
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut