Festivalul „Spiritul Iernii”, Ediția a IX-a, 6 Decembrie 2019

 • “Spiritul Iernii”, manifestare înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara”, face parte din programul amplu de promovare şi dezvoltare a potenţialului turistic al zonei. Sărbătoarea locală “Spiritul Iernii” se înscrie în strategia şi programul de promovare şi dezvoltare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de către Primărie, în ideea menţinerii continuităţii evenimentelor cu valoare culturală.
 • Și-a fost ediție de sărbătoare în comunitatea noastră. Aflat la cea de-a IX-a ediție, Festivalul „Spiritul Iernii” ne-a adus în suflet bucuria revederii cu oameni dragi ce dau însemnătate evenimentelor frumoase de care ne bucurăm împreună și tot atâtea momente deosebite ce ne aduc mai aproape. S-au aprins luminile festive și odată cu ele, emoția sărbătorilor ce stau să vină, a fost târg de meșteșug cu oameni de-ai locului și invitați deosebiți ce ne-au onorat prin prezență și exponate cu totul deosebite, ne-am bucurat să-i avem aproape, pentru întâia oară în acest cadru, pe elevii de la Liceul „Petru Rares” Feldioarace s-au pregătit să încânte publicul cu diferite preparate delicioase, cât și cu mici suveniruri cu specific, am avut aproape reprezentanți de seamă ce ne-au colindat și (în)cântat pe parcursul întregii seri, iar împreună am scris o nouă filă din povestea sărbătorilor frumoase petrecute la F e l d i o a r a. Ne-am bucurat cu toții de un adevărat spectacol în cadrul căruia am avut parte de numeroase momente în care tradiția, obiceiurile, talentele locale și naționale ne-au fost membri de onoare.
 • Un eveniment local ce îşi propune, cu fiecare nouă ediţie, continuitate şi readucere la viață a obiceiurilor locale din preajma sărbătorilor de iarnă. Sărbătoarea locală aduce în fața publicului motive de joc și voie bună, petrecere a timpului liber într-un mod cu totul special, cu toții bucurându-se, pe de-o parte, de atmosfera specifică sărbătorilor, în care tradițiile și obiceiurile locale sunt readuse în prim-plan, cât și de renumiți artiști consacrați ce vin să readucă spiritul sărbătorilor în mijlocul comunei și-n sufletul fiecăruia dintre cei prezenți.
 • Nota specială, dată şi în acest an, a fost reprezentată de transmisiunea live a evenimentului, iar prin intermediul celor două pagini oficiale de facebook, cât şi pe grupurile create pe plan local, judeţean şi naţional, toţi cei de acasă sau plecaţi în străinătate au putut urmări în timp real evenimentul de la Feldioara.
 • Cele 50 de afişe au fost distribuite pe raza Comunei Feldioara, cât şi în comunele învecinate.
 • Banner-ul din cadrul evenimentului a fost amplasat pe scena Căminului Cultural Feldioara. După încheierea evenimentului, acesta a fost depozitat în cadrul departamentului arhivă.
 • Mulţumim pentru sprijinul acordat în realizarea fotografiilor: © Firicel Catalin Radu

Programul artistic a fost susţinut de:

♫ Colinde – Rebeca Chirca, clasa a V-a, Braşov

♫ Obiceiuri de iarnă cu Ansamblul Plaiurile Dumbrăviţei

♫ Elevii Şcolii de Arte şi Meserii Ilie Micu, Sibiu, clasa doamnei Mariana Anghel

♫ Recital Extraordinar: Mariana Anghel

♫ Corul bisericii Sfântul Ioan Botezătorul coordonat de părinţele paroh Mircea Rusei

♫ Elevii Liceului Petru Rareş Feldioara

♫ Scrisoare Sf\ntului Nicolae, Clasa a I-a, Rotbav-Reconstrucţia / Prof. Coordonator: Ramona Şerbulea

♫ Să cântăm, să colindăm, Clasa a IV-a B / Prof. Coordonator: Mailat Lucica

♫ Program de Moş Nicolae, Clasele a VI-a şi a VIII-a / Prof. Coordonator: David   Claudia Elena

♫ Moment muzical „Snowman” şi „De Crăciun”, clasa a V-a / Carolina Marica

♫ The Christmas Dancers, colind interpretat la chitară de Norbert Csernik, clasa a VI-a /  Prof. Coordonator: Cesărean Izabela

♫ Cântece de iarnă, clasa a VIII-a / Andreea Cristea

♫ Andreea Cristea, interpretă locală

♫ Colinde, Corul liceului / Prof. Coordonator: Popa Constantin

♫ Christmas Poems, clasa a XII-a / Prof. Coordonator: Stegaru Diana Flavia

♫ Colinde, colinde, e vremea colindelor – Clasele VIII – XII / Prof. Coordonator: Cotloguţ Vasilica

♫ Colinde cu Grupul Ţara Bârsei şi Claudia Miriţescu

În completarea momentelor festive ce au făcut parte din ediţia de sărbătoare locală, s-a desfăşurat şi un târg cu produse tradiţionale susţinut de meşteri populari locali şi oameni dragi comunităţii noastre, din împrejurimile comunei noastre, ce au adus în atenţia publicului taina meşteşugului de odinioară prin diferite exponate, purtând specificul sărbătorilor de iarnă:

 • Violeta Karmen Roman / globuri şi dantelărie veche, tehnica frivolite
 • Ovidiu Nicolaş / pictură de lemn
 • Carmen Postolache / globuri, decoraţiuni şi hand made
 • Familia Lucian şi Mioara Sârbu / lumânări decorate manual şi pictură pe lemn
 • Ioana Sânziana şi Nectaria Clinciu / icoane, brăduţi şi decoraţiuni
 • Rodica Bătrâneanu / coroniţe, globuri, hand made
 • Şi elevi ai Liceului Petru Rareş Feldioara / diferite prăjiturele, jucării şi obiecte decorative, hand made.
 • Aprinderea iluminatului festiv în centrul localităţii.

Organizatori: Primăria Comunei Feldioara şi Consiliul Local

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut