Hotărârea nr. 72/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale Brașov, Feldioara, Bod, Teliu, Vulcan

În atenţia locuitorilor Comunei Feldioara / Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 72/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale Brașov, Feldioara, Bod, Teliu, Vulcan, care prevede următoarele:
 
Art. 1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, în unitatea administrativ-teritorială Brașov se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 11.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.
 
Art.2 În unitățile administrativ-teritoriale: Feldioara, Bod, Teliu, Vulcan s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.
 
Art.3 Începând cu data de 19.03.2021, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale: Feldioara, Bod, Teliu, Vulcan se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 11.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.
 
Art.4 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitățile administrativ-teritoriale Brașov, Feldioara, Bod, Teliu și Vulcan.
 
Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale menționate la art.1 și 2 vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.
 
Art.6 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Urgență din unitățile administrativ-teritoriale menționate la art.1 și 2 vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Hotărârea nr. 72/18.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici:
https://bv.prefectura.mai.gov.ro/…/27/2021/03/Hot-72.pdf
 
Ce presupune scenariul roșu?
1. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise, spațiile comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.
2. Este interzisă organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și întrunirile de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.
3. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
4. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective se desfășoară în interiorul sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
5. Se interzice participarea la procesiunile religioase a persoanelor care nu au domiciliul de reședință în localitatea Feldioara.
6. Se interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri
7. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci
8. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități
9. Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați din domeniul jocurilor de noroc
10. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private
11. În unitățile de învățământ, activitatea se desfășoară cu prezență fizică pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal vor frecventa cursurile cu doar jumătate din efectiv, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Cealaltă jumătate va participa la cursuri online. După două săptămâni se va face rocada. Elevii din ceilalți ani de studiu își vor desfășura, în continuare, cursurile online
12. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00
 
Primaria Feldioara/Centru de Informare Turistica Feldioara
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut