Wifi4EU în Comuna Feldioara, Judeţul Braşov

COMUNICAT DE PRESĂ – Wifi4EU în Comuna Feldioara, Judeţul Braşov

Ca urmare a demersurilor susținute de Primăria Feldioara, prin acțiunile întreprinse de Centrul de Informare Turistică Feldioara, în baza Acordului de Grant INEA / CEF/ WiFi4EU / 3 – 2019 / 017242 – 021666 privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE), încheiat între Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) și desemnarea UAT Comuna Feldioara drept câștigătoare a unuia dintre voucherele de 15 000 Euro puse la dispoziție de către Comisia Europeană, a fost implementat, devenind, astfel, funcțional, proiectul “WIFI4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale” –  COD CPV 32420000-3, Echipament de rețea, începând cu luna ianuarie, a.c.

Locațiile publice ce beneficiază de internet wireless gratuit în comunitatea noastră sunt: Liceul Petru Rares, Cetatea Feldioara – Curte, Cetatea Feldioara – Parcare, Parc Primărie (în totalitate, odată cu finalizarea lucrării privind noul sediu al primăriei și mutarea echipamentului amplasat provizoriu pe actualul sediu al primăriei), Grădiniță și Parcul din Cartierul Brazilor, Dispensar și Punctul Smurd, Căminul Cultural – curte și stație de autobuz, Centru de informare turistică și zona parcului din apropiere, Școala Agricolă și Baza Sportivă din Grădina Inilor, Reconstrucția – zona Căminului Cultural, Rotbav – Sediu Primarie și zona parcului central, Monumentul Studenților din Feldioara.

În urma semnării contractului de prestări servicii & echipamente cu firma TNT Computers S.R.L., UAT Primăria Feldioara îşi ia angajamentul ferm ca pe durata celor 3 ani de monitorizare a proiectului acesta să fie funcţional şi să aducă în rândul comunităţii un serviciu de calitate privind accesul la internet gratuit în spaţiile publice ce fac parte din obiectivul propus în cadrul acestui proiect.

Inițiativa WiFi4EU este o schemă de sprijin pentru furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în spații publice interioare sau exterioare (de exemplu, localuri ale administrațiilor publice, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe). Acest lucru va contribui la o mai bună integrare a comunității noastre pe piața unică digitală, va da utilizatorilor acces la societatea gigabiților, va crește gradul de alfabetizare digitală și va completa serviciile publice prestate în aceste spații.

Plata se va efectua de către Uniunea Europeana prin intermediul Agenției Executive pentru Inovare si Rețele, către societatea care instalează rețeaua Wi-Fi, sub forma unei contribuții forfetare (cupon valoric).

La doar câteva zile de la finalizarea procedurilor privind montarea echipamentelor în locațiile menționate, darea acestora în funcțiune și marcarea lor cu stickere (anexat la comunicat) ce au rolul de-a evidenția fiecare locație în parte ce beneficiază de internet gratuit, suntem bucuroși să constatăm un număr ridicat de accesări pentru fiecare locație și, totodată, un interes crescut de utilizare a acestui serviciu adus în folosul comunității și a celor ce ne vizitează localitatea.

Comuna Feldioara, aflată într-un amplu proces de dezvoltare şi adaptare la vremurile moderne, continuă, astfel, odată cu implementarea acestui proiect, extinderea şi eficientizarea acţiunilor ce aduc comunităţii beneficii pe termen mediu şi lung.

Cu adânc respect şi consideraţie,

Ing. Sorin TAUS, Primar al Comunei Feldioara

Întocmit: Mihaela Bolea, Responsabil implementare proiect Wifi4EU în Comuna Feldioara

Centru de Informare Turistică Feldioara/Primăria Feldioara

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Sari la conținut